Borduren van mutsjes en doeken

Waarom borduren wij alleen mutsjes en doeken?

Een naam op een mutsje of couveusedoek laten borduren is een heel persoonlijk cadeau. Heel fijn om te krijgen en superleuk om te geven! Dit zijn nl. de cadeautjes waaraan veel herinneringen zitten aan de eerste weken na de geboorte van je kindje.

Kleine Lucas heeft gekozen voor borduren i.p.v. opdrukken. Wij vinden borduurwerk erg mooi en netjes. Ook blijft het mooi in de was. De kleertjes die in de couveuse gedragen worden moeten namelijk op 60 graden gewassen kunnen worden. Borduurwerk kan dit prima aan!

En dan de vraag waarom alleen op mutsjes en doeken geborduurd wordt. Als je stof borduurt, wordt er een extra verstevigde laag achterop gezet om de naam zo mooi mogelijk te borduren. Deze laag verdwijnt weliswaar tijdens het wassen, maar het garen van de naam voelt toch nog wat ruw aan. Kleine Lucas maakt daarom de mutsjes en doeken van dubbele stof. Dan is het geen enkel probleem om te borduren. Het garen raakt immers de kwetsbare babyhuid niet.

Dit is tevens de reden waarom wij niet borduren op rompertjes of shirtjes en broekjes. Ook dragen de allerkleinste kindjes een enkele laag kleding. Bijv. een rompertje of alleen een shirtje, maar zelden een rompertje en een shirtje. In de couveuse is het niet nodig om meerder lagen kleertjes aan te trekken. Dat ligt niet lekker. 

Wil je graag meer informatie? Je mag ons altijd bellen, wattsappen (06-46562394) of mailen (info@kleinelucas.nl)